SAB SIMPLEX SUSPENSIE ORALA X 30ML PFIZER

18,00 lei

remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Sab Simplex® suspensie orală - Simeticonă

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

  3. Cum să utilizaţi Sab Simplex

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Sab Simplex

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

  Sab Simplex este un medicament antiflatulenţă (pentru tratarea acumulărilor de gaze intestinale). Sab Simplex acţionează prin spargerea peliculei de la suprafaţa bulelor cu gaz acumulate în stomac sau în intestin sub formă de spumă, eliberând astfel gazul care apoi se elimină uşor din intestin. De aceea, Sab Simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburărilor provocate de formarea excesivă de gaz în stomac şi intestin, pentru pregătirea în vederea examinării medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesivă de gaz după intervenţiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant în cazul intoxicaţiilor cu detergenţi.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

  Nu luaţi Sab Simplex dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Sab Simplex împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Sab Simplex suspensie orală poate fi luată în timpul tratamentului cu alte medicamente.

  Sab Simplex împreună cu alimente şi băuturi: suspensia orală de Sab Simplex poate fi luată în timpul meselor sau între mese şi poate fi luată 2 împreună cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

  Sarcina şi alăptarea: Sab Simplex poate fi folosit în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Sab Simplex nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Suspensia orală de Sab Simplex nu conţine carbohidraţi şi, de aceea, poate fi utilizată şi de persoanele cu diabet zaharat.

  3. Cum să utilizaţi Sab Simplex

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum scrie în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveţi impresia că efectul Sab Simplex este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Tulburări gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze intestinale:

  - sugari şi copii hrăniţi cu biberonul: 15 picături (0,6ml) adăugate la fiecare biberon cu hrană. Sab Simplex se amestecă uşor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

  - copii mici: 15 picături (0,6ml) în timpul sau după masă. La nevoie, pot fi administrate încă 15 picături înainte de culcare.

  - scolari: 20-30 picături (0,8-1,2ml);

  - adulţi: 30-45 picături (1,2-1,8ml). Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; dacă este necesar, doza poate fi crescută.

  Se recomandă administrarea suspensiei de Sab Simplex în timpul meselor sau după mese şi, dacă este necesar, înainte de culcare. Suspensia de Sab Simplex se poate administra la sugari înainte de alăptare folosindu-se o linguriţă. Flaconul trebuie agitat bine înainte de folosire. Se întoarce sticluţa cu sistemul picurător în jos şi se loveşte uşor fundul acesteia pentru a activa trecerea soluţiei prin picurător. Durata administrării depinde de evoluţia simptomelor. Dacă este necesar, suspensia de Sab Simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, dacă apar tulburări gastro-intestinale noi sau dacă cele existente persistă, adresaţi-vă medicului.

  Pregătirea pentru explorări diagnostice la nivelul abdomenului: administrarea medicamentului în vederea pregătirii unor explorări diagnostice la nivelul abdomenului se face mai uşor dacă se înlătură picurătorul.

  - examinări cu raze X: pentru pregătirea examinării radiografice se administrează 3-6 linguriţe (15-30ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării.

  - ecografie: pentru pregătirea examinării ecografice se administrează 3 linguriţe (15ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării şi 3 linguriţe (15ml) cu aproximativ 3 ore înainte de examinare.

  - endoscopie: imediat înainte de începerea endoscopiei se administrează 1/2-1 linguriţă (2,5-5ml) suspensie de Sab Simplex.

  Administrarea suplimentară de medicament pentru eliminarea bulelor de spumă se poate face introducând câţiva mililitri de suspensie de Sab Simplex prin lumenul endoscopului.

  - intoxicaţie cu detergenţi: doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minimă recomandată este de o linguriţă (5ml) suspensie de Sab Simplex.

  Dacă utilizați mai mult Sab Simplex decât trebuie: adresaţi-vă imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să luaţi o doză de suspensie orală: nu vă îngrijoraţi. Luaţi doza imediat ce vă amintiţi.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse provocate de tratamentul cu Sab Simplex.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti, e-mail: adr@anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Sab Simplex

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A se utiliza în cel mult 1 lună după prima deschidere a flaconului. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Sab Simplex: substanţa activă este simeticona, compusă din dimeticonă 350 şi dioxid de siliciu în proporţie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orală (aproximativ 25 picături) conţine simeticonă 69,19mg. Celelalte componente (excipienţii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharină sodică, carbomer 974P, metilhidroxipropilceluloză 50 cPs, aromă de zmeură, aromă de vanilie, apă purificată.

  Cum arată Sab Simplex şi conţinutul ambalajului: suspensia orală de Sab Simplex este o emulsie uşor vâscoasă, de culoare albă pănă la alb-cenuşiu, cu aromă de zmeură şi de vanilie.

  Prezentare: flacon x 30ml.

Producător: PFIZER