Returul produselor

Politica de retur

In conformitate cu O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cumparatorul are dreptul sa notifice in scris PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. retragerea din contractul la distanta, fara a justifica decizia de retragere si fara a suporta alte costuri, in termen de 14 zile calendaristice, calculat de la data intrarii in posesia fizica a produsului/produselor.

Prin urmare, aveti dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produselor comandate, sa notificati in scris, printr-un e-mail la farmbld@ph1.ro, decizia de a renunta la produsele comandate. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa completati si sa ne trimiteti „Formularul de retur” de pe site.

Aveti obligatia ca in termen de cel mult 14 zile de la data comunicarii deciziei de retragere sa returnati produsele, prin curier rapid, la urmatoarea adresa: Sos Colentina, nr.2, Complex Comercial Bucur Obor, Sector 2, Bucuresti. Produsele nu se pot returna decat in ambalajul in care au fost expediate si impreuna cu toate documentele care au insotit comanda (factura fiscala, manual de utilizare, garantie etc.).

Costul generat de returul produselor este suportat de catre cumparator.

Produsele care urmeaza a fi returnate trebuie sa fie sigilate, intacte si nedeteriorate. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura precum si produsele partial consumate.

Ruperea sigiliilor si a etichetelor produsului, ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului precum si desigilarea accesoriilor consumabile atrag imposibilitatea returnarii produselor, iar PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. nu poate fi facuta raspunzatoare.

In cazul produselor electronice si electrocasnice acestea pot fi probate prin pornirea si oprirea acestora si nu prin folosirea in scopul pentru care au fost produse. Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produsului care rezulta din manipularea necorespunatoare a acestuia, alta decat cea necesara pentru determinarea naturii, calitatii si functionarii produsului.

Nu vom rambursa contravaloarea produselor returnate, daca acestea sufera deteriorari, pe timpul transportului, din cauza ambalarii necorespunzatoare.

In conformitate cu dispozitiile art. 16 lit. d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014, nu sunt supuse returului produsele care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi: hrana pentru bebelusi (lapte, piureuri, sucuri etc.), suplimentele alimentare cu termen de valabilitate scurt si care sunt sensibile la umiditate, diferente de temperatura etc. (de exemplu, siropurile) si produsele care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena, daca au fost desigilate de consumator, cum ar fi: produsele de igiena intima si produsele care vin in contact cu mucoasele sau pielea (de exemplu: pompe de san, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, jucarii pentru dentitie, lenjerie intima, scutece, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, dusuri bucale, periute de dinti etc.).

PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. va restitui clientului contravaloarea produselor comandate, in termen de 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului. In cazul in care produsele nu au fost receptionate in termen de 14 zile de la data comunicarii formularului de retur, PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. va restitui contravaloarea produselor ce fac obiectul returnarii imediat ce acestea vor fi receptionate.

PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. va restitui contravaloarea produselor comandate si a costului livrarii prin virament bancar in contul bancar indicat de client.

Retur partial

In cazul in care clientul doreste returul partial al unei comenzi, adica numai a unor produse din comanda, PHARMA 1 HEALTH CONCEPT S.R.L. va restitui numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze, fara a returna costul ocazionat de livrarea produselor. Si in acest caz, costul generat de returul produselor va fi suportat de catre client.

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului. In acest caz, clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea sa cu unul conform.

Retur neanuntat in prealabil

In cazul in care nu se respecta procedura de returnare, iar clientul trimite coletul retur fara anunt in prealabil, ne rezervam dreptul de a nu accepta returul.

FarmBLD.ro va incerca intotdeauna sa rezolve orice sesizare pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In acest sens va punem la dispozitie o adresa de e-mail spre care puteti directiona orice sesizare sau reclamatie la care va vom raspunde in maxim 10 zile calendaristice: farmbld@ph1.ro. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila se vor aplica prevederile legale romanesti.

Reglementările OUG 34/2014, cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adreseaza persoanelor juridice si persoanelor care ridica de la sediul farmaciei on-line produsele comandate.

Garantii

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.farmbld.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Nu se poate invoca garantia in conditiile utilizarii improprii sau incorecte a produsului sau daca acesta a fost deteriorat din culpa cumparatorului.

Acolo unde este cazul, produsele vor fi expediate impreuna cu urmatoarele documente: certificatele de garantie aferente, manualele de utilizare furnizate de catre producator sau de catre importator. Trebuie sa ne notificati prin e-mail: farmbld@ph1.ro sau la numarul de telefon 0799 001 234, absenta oricaruia dintre aceste documente in termen de 48h de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se furnizate.