Produse recent văzute

LINEX COMPLEX X 14 CAPSULE

46,11 lei

remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Linex Complex - bacterii lactice liofilizate

  1. Ce este Linex® Complex și pentru ce se utilizează

  Linex® Complex conține bacterii lactice liofilizate din genul Lactobacillus. Lactobacillus rhamnosus GG din compoziția Linex® Complex este una dintre cele mai cercetate și cunoscute tulpini bacteriene prezentă în microbiota intestinală la adulți și copii.

  În plus, Linex® Complex conține atât vitamine atent selecționate (B1 - tiamină, B2 - riboflavină, B6 - piridoxină), cât și zinc.

  Lactobacili/Lactobacillus rhamnosus GG

  Lactobacilii/bacteriile benefice sunt prezenți în mod normal în microbiota intestinală umană, pe lângă alte bacterii. Echilibrul sănătos al microbiotei intestinale poate fi perturbat de un număr de factori, cum ar fi:

  - infecțiile intestinale virale și bacteriene (de exemplu, călătoriile în străinătate, infecțiile cu rotavirus);

  - tratamentul cu antibiotice;

  - stresul;

  - nutriția dezechilibrată sau dieta necorespunzătoare;

  - bioritmul.

  Dezechilibrul microbiotei este asociat cu tulburări gastrointestinale, disconfortul abdominal, flatulența, durerea abdominală, sistemul imunitar slăbit și alergiile cutanate.

  Utilizarea Lactobacillus rhamnosus GG, din compoziția Linex® Complex are un profil de siguranță favorabil.

  Vitaminele B1, B2, B6 și zinc mineral

  Vitaminele și mineralele sunt importante pentru buna funcționare a organismului uman. Cantitatea de vitamine și minerale din organism scade dacă dieta este săracă sau dezechilibrată, organismul are cerințe mai mari sau există o pierdere semnificativă a acestora. Deshidratarea și deficiența de vitamine și minerale provoacă, printre alte simptome, oboseală, lipsă de energie și slăbirea imunității. Vitaminele și mineralele din compoziția Linex Complex contribuie la:

  - menținerea sănătății membranelor mucoase (B2);

  - metabolismul normal acido-bazic, al macronutrienților, carbohidraților, acizilor grași (Zn);

  - sinteza normală a proteinelor (Zn);

  - metabolismul energetic normal (B1, B2, B6);

  - reducerea oboselii și a extenuării (B2, B6);

  - funcționarea normală a sistemului nervos (B1, B6);

  - funcționarea normală a sistemului imunitar (B6, Zn);

  - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (B2, Zn).

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Linex® Complex

  Nu utilizați Linex® Complex:

  - dacă sunteți alergic (hipersensibil) la oricare dintre ingredientele produsului;

  - dacă aveți funcție imunitară compromisă sau o boală gravă în antecedente.

  Sarcina și alăptarea: s-a demonstrat că utilizarea tulpinilor bacteriene lactice de către gravide sau mame care alăptează a crescut potențialul imunoprotectiv al laptelui matern. Riscul de a dezvolta eczemă atopică în primii 2 ani de viață ai copiilor a fost mai mic după ce mamele au utilizat aceste bacterii.

  Utilizarea Linex® Complex în timpul tratamentului cu antibiotice: in cazul utilizării de antibiotice, utilizați Linex® Complex la cel puțin 3 ore după administrarea de antibiotice.

  Utilizarea Linex® Complex cu alimente şi băuturi: pentru a evita inactivarea bacteriilor, nu amestecați pulberea din capsulă cu băuturi calde.

  Linex® Complex nu conține gluten, lactoză, proteine din lapte și gelatină.

  3. Cum să utilizați Linex® Complex

  Ca supliment alimentar se recomandă:

  • Adulți și copii cu vârsta de peste 6 ani: 1-2 capsule pe zi.

  A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Durata de utilizare nu este limitată. În cazul în care manifestările pentru care luați Linex® Complex persistă sau chiar se înrăutățește, trebuie să solicitați sfatul medicului. Linex® Complex nu este un înlocuitor pentru terapia de rehidratare. În cazul deshidratării, se recomandă în primul rând o cantitate suficientă de lichid, de preferință sub formă de soluție de rehidratare orală.

  4. Reactii adverse posibile

  Ca toate suplimentele alimentare, Linex® Complex poate provoca reacţii adverse, deşi acestea nu se manifestă la toate persoanele. Până în prezent nu au fost raportate reacţii adverse. Dacă observați orice reacție adversă sau dacă vreuna dintre acestea devine gravă, vă rugăm să anunțați medicul sau farmacistul.

  5. Cum se păstrează Linex® Complex

  A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original. A nu se păstra la vederea și la îndemâna copiilor mici. Linex® Complex este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul lunii și anului înscrise pe ambalaj.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Linex® Complex: Lactobacillus rhamnosus GG (maltodextrină din porumb) (min. 1010 UFC), capsula: hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan, poliglucide; gluconat de zinc; vitamina B1/clorhidrat de tiamină; vitamina B2/riboflavină; vitamina B6/clorhidrat de piridoxină.

  Prezentare: cutie x 14 capsule.

Producător: SANDOZ