CALDEFIX 1000MG/880UI X 20 COMPRIMATE EFERVESCENTE

24,00 lei

SKU: CALREC0019
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Caldefix 1000mg/880UI comprimate efervescente - Calciu/Colecalciferol

  1. Ce este Caldefix şi pentru ce se utilizează

  Caldefix este o combinaţie de vitamina D şi calciu. Este utilizat în tratamentul deficitului de vitamina D şi de calciu la vârstnici si ca adjuvant la tratamentul specific osteoporozei, la pacienţii care au deficit combinat de vitamina D şi de calciu sau cu risc mare de apariţie a acestuia.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Caldefix
  Nu utilizaţi Caldefix:
  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la carbonat de calciu, colecalciferol, la uleiul de soia sau de arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
  - dacă aveţi calciu în cantitate mai mare decât în mod normal în sânge şi urină;
  - dacă aveţi vitamina D în cantitate mai mare decât în mod normal în organism;
  - dacă aveţi pietre (calculi) la rinichi.

  Atenționări și precauții:
  - dacă aveţi o reducere a funcţiei rinichilor,
  - dacă aveţi predispoziţie pentru formarea de pietre la rinichi,
  - dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, 
  - dacă urmaţi tratament cu digitalice (pentru boli de inimă) sau cu diuretice tiazidice (medicamente pentru eliminarea apei din organism) vezi şi punctul „Caldefix împreună cu alte
  medicamente”,
  - dacă suferiţi de sarcoidoză (o afecţiune autoimună, care afectează în principal plămânii şi ganglionii limfatici),
  - dacă sunteţi tratat pentru osteoporoză şi sunteţi imobilizat la pat.
  Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile mai sus menţionate medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenţie pe toată durata tratamentului şi vă va verifica regulat cantitatea de calciu din sânge şi urină precum şi funcţia rinichilor. Dacă este cazul medicul poate decide să vă reducă doza sau să vă întrerupă tratamentul.

  Caldefix împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Efectele digitalicelor şi a altor glicozide cardiace (medicamente pentru boli de inimă) pot fi accentuate de administrarea concomitentă pe cale orală de calciu combinat cu vitamina D3 (creşte toxicitatea digitalică şi de aceea creşte riscul de apariţie a tulburărilor de ritm). Este necesară supraveghere medicală strictă şi eventual, monitorizarea electrocardiogramei şi a calcemiei.
  În cazul unui tratament concomitent cu un bifosfonat sau cu fluorură de sodiu (medicamente pentru tratamentul osteoporozei), se recomandă un interval de minim două ore între acesta şi administrarea de calciu (risc de reducere a absorbţiei gastro-intestinale a bifosfonatului sau a fluorurii de sodiu).

  Diureticele tiazidice (medicamente pentru eliminarea apei din organism) determină creşterea absorbţiei renale de calciu, astfel încât trebuie luat în considerare riscul de apariţie a hipercalcemiei. Se recomandă supravegherea medicală strictă a calcemiei.
  Datorită riscului de scădere a absorbţiei tetaciclinelor (medicamente pentru tratamentul unor infecţii), administrarea orală a acestora se va face cu cel puţin 3 ore înainte sau după Caldefix.

  Tratamentul concomitent cu fenitoină sau cu barbiturice (medicamente pentru tratamentul epilepsiei) poate scădea efectul vitaminei D3 din cauza inhibării metabolizării acesteia.

  Utilizarea concomitentă a unui glucocorticoid poate scădea efectul vitaminei D3.
  Trebuie avute în vedere dozele de vitamina D şi calciu din alte medicamente administrate concomitent. Administrarea suplimentară de vitamina D3 sau de calciu trebuie făcută sub strictă supraveghere medicală, cu măsurarea frecventă a calciului în sânge şi urină.

  Utilizarea Caldefix cu alimente şi băuturi: există posibilitatea unei interacţiuni cu alimentele, de exemplu cele ce conţin acid oxalic, fosfaţi sau acid fitic.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Datorită concentraţiei mari de vitamina D3, acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării. Supradozajul de vitamina D3 trebuie evitat la gravide deoarece la acestea, hipercalcemia prelungită poate avea urmatoarele efecte nocive asupra fătului (retard fizic şi mintal, stenoză aortică supravalvulară sau retinopatie).
  Deoarece vitamina D3 şi metaboliţii săi se excretă în laptele matern, acest aspect trebuie luat în considerare când se administrează vitamina D3 suplimentar sugarului. Tratamentul în timpul sarcinii sau alăptării necesită supraveghere medicală strictă.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu sunt cunoscute efecte ale Caldefix asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Caldefix conţine zahăr şi lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
  Caldefix conţine ulei de soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

  3. Cum să utilizați Caldefix

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
  Doza recomandată este de un comprimat efervescent Caldefix pe zi.
  Comprimatele trebuie dizolvate într-un pahar cu apă, iar soluţia trebuie băută imediat.
  Administrarea se face în timpul meselor sau după mese. Tratamentul lipsei de calciu şi al osteoporozei este un tratament de lungă durată. Durata tratamentului se stabileşte de către medic după obiectivul terapeutic urmărit.

  Caldefix nu este recomandat la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Caldefix: adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe luând cu dumneavoastră ambalajul Caldefix şi comprimatele rămase.
  În cazul supradozajului pot apare următoarele manifestări: greaţă, vărsături, sete, ingerarea unor cantităţi crescute de apă, creşterea cantităţii de urină şi constipaţie.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Caldefix: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit dacă v-aţi amintit în aceeaşi zi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Caldefix: adresaţi-vă mai întâi medicului dumneavoastră.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reactii adverse rare:
  - constipaţie,
  - balonare, emisie de gaze,
  - greaţă,
  - dureri abdominale,
  - diaree,
  - mâncărime, erupţii tranzitorii pe piele şi urticarie,
  - cantitate crescută de calciu în sânge,
  - cantitate crescută de calciu în urină.

  Reactii adverse foarte rare: uleiul de soia din compoziţia Caldefix, poate provoca reacţii alergice.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  5. Cum se păstrează Caldefix
  Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informatii suplimentare

  Ce conţine Caldefix: substanţele active sunt calciul şi colecalciferolul. Fiecare comprimat efervescent conţine calciu 1000mg sub formă de carbonat de calciu 2500mg şi colecalciferol 880UI. Celelalte componente sunt: alfa-tocoferol, ulei de soia parţial hidrogenat, hidrolizat de gelatină bovină, zahăr, amidon de porumb, acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, lactozămonohidrat, povidonă K 25, zaharină sodică, ciclamat de sodiu, macrogol 6000, aromă de suc de portocală Permaseal nr. 74016-71 (conţine: acetaldehidă, dodecan-1-ol, butirat de etil, extract de fructe de ienupăr, linalol, maltodextrină, ulei de portocală, ulei de lămâie), emulsie de simeticonă uscată (conţine: simeticonă, metilceluloză 25 mPa.s, metilceluloză 400 mPa.s).

  Cum arată Caldefix şi conţinutul ambalajului: Caldefix se prezintă sub formă de comprimate efervescente biplane, cilindrice, de culoare albă sau aproape albă, cu miros specific de portocale.

  Prezentare: cutie x 20 comprimate efervescente.