BIAZOL CREMA 1% X 15 GRAME GEDEON RICHTER

16,00 lei

SKU: BIAARM0019
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Biazol cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

  Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

  Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc.

  Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  In acest prospect gasiti:

  1. Ce este Biazol si pentru ce se utilizeaza

  2. Inainte sa utilizati Biazol

  3. Cum sa utilizati Biazol

  4. Reactii adverse posibile

  5. Cum se pastreaza Biazol

  6. Informatii suplimentare

  1. CE ESTE BIAZOL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

  Biazol apartine unui grup de medicamente numite antimicotice, care actioneaza impotriva bolilor de piele provocate de fungi (ciuperci). Biazol este indicat in infectiile cauzate de diferite tipuri de ciuperci, localizate in diferite regiuni ale corpului:

  - infectii micotice, in special la nivel interdigital (Tinea pedis, Tinea manus);

  - infectii micotice la nivelul trunchiului (Tinea corporis);

  - infectii micotice ale pliurilor pielii (Tinea cruris);

  - infectii ale pielii si ale mucoasei genitale cu Candida;

  pityriasis versicolor;

  - eritrasma (infectie bacteriana a pielii la nivel axilar si inghinal).

  2. INAINTE SA UTILIZATI BIAZOL

  Nu utilizati Biazol: daca sunteti alergic (hipersensibil) la bifonazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Biazol.

  Aveti grija deosebita cand utilizati Biazol: daca apare o eruptie pe piele dupa aplicarea Biazol, intrerupeti imediat tratamentul.

  Biazol este destinat administrarii pe piele. Trebuie sa evitati contactul cu ochii.

  Datorita riscului potential de toxicitate hepatica, se recomanda prudenta in cazul aplicarii:

  - la nivelul unor suprafete intinse de piele;

  - la nivelul unor zone cu leziuni ale pielii;

  - la sugari (datorita raportului suprafata corporala/greutate si efectului ocluziv – nu permit trecerea aerului la nivelul scutecelor).

  La sugari, Biazol trebuie administrat numai sub supraveghere medicala.

  In infectiile cu Candida nu trebuie sa utilizati sapun cu pH acid (favorizeaza dezvoltarea infectiilor).

  Utilizarea altor medicamente: nu se cunosc interactiuni intre Biazol si alte medicamente. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

  Sarcina si alaptarea: adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In primele 3 luni de sarcina, nu trebuie sa utilizati Biazol; in celelalte luni de sarcina Biazol poate fi utilizat numai daca medicul dumneavoastra considera ca este absolut necesar. Nu trebuie sa utilizati Biazol daca alaptati.

  Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Biazol nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

  Informatii importante privind unele componente ale Biazol: Biazol contine alcool cetilstearilic. Poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact) (vezi punctul 4 „Reactii adverse posibile”).

  3. CUM SA UTILIZATI BIAZOL

  Utilizati intotdeauna Biazol exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  Inainte de aplicare, spalati si uscati zonele afectate ale pielii.

  Aplicati crema la nivelul zonei afectate, in strat subtire, prin masaj usor, o data pe zi, de preferat seara, inainte de culcare.

  Durata tratamentului depinde de tipul infectiei si de localizarea acesteia:

  - in cazul dermatomicozei, in general 2-3 saptamani;

  - in cazul candidozei, 2-3 saptamani;

  - in cazul pityriasis versicolor si erythrasma, 2 saptamani.

  Daca ati utilizat mai mult Biazol decat trebuie: acest medicament este indicat numai pentru aplicare pe piele. Nu il inghititi. Daca in mod accidental inghititi crema, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.

  Daca ati uitat sa utilizati Biazol: daca ati uitat sa aplicati crema, faceti acest lucru cat mai curand posibil si apoi continuati programul obisnuit de administrare.

  Daca incetati sa utilizati Biazol: utilizati Biazol crema pe toata perioada de timp recomandata chiar daca infectia pare sa se fi vindecat dupa cateva zile, deoarece aceasta poate sa reapara daca tratamentul este intrerupt prea devreme.

  Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  4. REACTII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Biazol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa (probabilitate de aparitie) dupa cum urmeaza: - pot sa apara iritatii locale (inrosire a pielii, mancarimi, senzatie de arsura, eruptie dureroasa cu vezicule, la nivelul palmelor si talpilor), dermatita de contact (inflamatie a pielii). Unii pacienti pot prezenta reactii alergice dupa ce utilizeaza Biazol. Daca simtiti o greutate in respiratie, pielea s-a inrosit sau aveti buzele, limba sau fata umflate, opriti administrarea medicamentului si anuntati-l pe medicul dumneavoastra sau mergeti imediat la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.

  Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  5. CUM SE PASTREAZA BIAZOL

  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. Nu utilizati Biazol dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. INFORMATII SUPLIMENTARE

  Ce contine Biazol: substanta activa este bifonazolul. Un gram Biazol crema contine bifonazol 10mg. Celelalte componente sunt: 2-octildodecanol, alcool cetilstearilic, palmitat de cetil, sorbitan monostearat, polisorbat 60, alcool benzilic, apa purificata.

  Cum arata Biazol si continutul ambalajului: Biazol se prezinta sub forma de masa omogena cu aspect cremos, fara picaturi sau aglomerari de particule, de culoare alba, fara miros.

  Prezentare: tub x 15g.

   

   

Producător: GEDEON RICHTER