PHARMATEX (R) 18.9MG X 10 OVULE INNOTHERA

28,00 lei

remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Pharmatex® 18,9mg - Ovule

  Pentru obtinerea efectului contraceptiv, cititi cu atentie acest prospect

  1. Proprietăţile farmacologice şi structura chimică

  Clorura de benzalconiu este o sare cuaternară cu proprietaţi spermicide şi antiseptice:

  spermicid: el provoacă distrugerea spermatozoizilor. Eficienţa clinică a Pharmatex 1,2% este comparabilă cu cea a steriletului sau a pilulei;

  antiseptic: studiile clinice in vitro realizate au arătat că acest produs poate avea acţiune împotriva unor microorganisme responsabile de boli transmisibile sexual (BTS).

  2. Compoziţie: un ovul conţine clorură de benzalconiu 18,9mg.

  3. Grupa farmacoterapeutică: contraceptive locale, contraceptive intravaginale

  4. Indicaţii terapeutice: contracepţie locală - această metodă reduce considerabil riscul de sarcină, dar nu îl elimină total. Această metodă de contracepţie se adresează femeilor de vârstă fertilă şi în mod special:

  - când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU);

  - după naştere, în timpul alăptării sau pre-menopauzei;

  - când este nevoie de contracepţie episodică;

  - în cazul folosirii contracepţiei orale, în cazul în care s-a omis sau s-a întârziat administrarea unei doze - în acest caz se recomandă asocierea celor două metode de contracepţie în intervalul rămas până la apariţia sângerării menstruale;

  - în asociere cu contracepţia locală prin DIU (diafragmă, sterilet) în special în timpul administrării regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

  5. Contraindicaţii: hipersensibilitate (alergie) la clorură de benzalconiu sau la oricare din componenţii produsului.

  6. Precauţii: eficacitatea contraceptivă depinde în mod esenţial de folosirea corectă. Este necesar să se respecte următoarele recomandări:

  - folosirea sistematică înainte de fiecare raport sexual, indiferent de perioada ciclului;

  - evitarea oricărei spălături sau irigaţii vaginale cu săpun înainte sau după raportul sexual, deoarece săpunul (chiar urme) distruge substanţa activă. Este posibilă doar toaleta externă cu apă;

  - datorită conţinutului în clorură de benzalconiu, se recomandă întreruperea administrării produsului în cazul apariţiei sau agravării unei leziuni genitale;

  - dacă este necesară administrarea altui produs pe cale vaginală, se recomandă a se (re)începe contracepţia cu Pharmatex 2% după terminarea tratamentului.

  7. Interacţiuni: nu se recomandă folosirea acestui medicament în asociere cu alte medicamente administrate vaginal (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, preparate locale cu estrogeni) sau cu săpunuri.

  8. Atenţionări speciale:

  sarcina şi alăptarea: nu a fost raportat nici un efect toxic legat de folosirea acestui produs în timpul sarcinii. Substanţa activă nu este absorbită, de aceea folosirea acestui produs este posibilă în timpul alăptării.

  Nu va saplati cu sapun după raportul sexual! Acest spermicid este distrus de săpun. Este posibilă numai o toaleta externă cu apă. Aşteptaţi cel puţin două ore înainte de a face o irigaţie intravaginală. Pharmatex 18,9mg se foloseşte la fiecare contact sexual indiferent de perioada ciclului, nu numai în perioada în care bănuiţi că puteţi rămane gravidă.

  9. Doze şi mod de administrare: folosiţi un ovul înainte de fiecare raport sexual. Scoateţi ovulul din folia termosudată şi introduceţi-l cu degetul arătător cât mai adânc în vagin înainte de fiecare raport sexual. Este mai uşor să se introducă ovulul în poziţie culcat. Ovulul se topeşte în 5 minute şi realizează protecţie contraceptivă timp de 4 ore. În caz de un nou raport sexual, introduceţi un nou ovul.

  10. Reacţii adverse: pot să apară reacţii alergice.

  11. Păstrare: a nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ovulele s-au topit din cauza căldurii, se pun în frigider sau sub jetul de apă rece îndreptat către baza ovulului. Ele îşi vor reface starea iniţială fără ca produsul să fie alterat.

  Prezentare: cutie x 10 ovule.

Producător: INNOTHERA