PANANGIN X 50 COMPRIMATE FILMATE GEDEON RICHTER

18,50 lei

SKU: PANRIC0019
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Panangin 158mg/140mg comprimate filmate - aspartat de potasiu anhidru/aspartat de magneziu anhidru

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin

  3. Cum să utilizați Panangin

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Panangin

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează

  Substanţele active din Panangin comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac. În plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu şi magneziu.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin

  Nu utilizați Panangin:

  - dacă sunteți alergic la {substanța(ele) activă(e)} sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - în caz de insuficienţă renală acută sau cronică;

  - în cazul bolii Addison (insuficienţă a cortexului suprarenal);

  - în caz de anumite tulburări de conducere cardiacă;

  - în cazul tensiunii arteriale extrem de scăzute, determinată de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (şoc cardiogenic).

  Atenționări și precauții: Panangin comprimate filmate poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală în tulburări potenţial asociate cu un nivel ridicat de potasiu în sânge.

  Panangin împreună cu alte medicamente: spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, săruri de fier şi florura de sodiu inhibă absorbţia Panangin. Trebuie să treacă minim 3 ore între ingestia acestor medicamente şi administrarea de Panangin comprimate filmate. Administrarea concomitentă de diuretice care economisesc potasiul şi/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale) pot duce la un nivel ridicat de potasiu.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu există date disponibile care să sugereze că acest preparat ar avea un efect nociv în aceste situaţii.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Panangin comprimate filmate nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  3. Cum să utilizați Panangin

  Cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră a prescris altfel, doza uzuală este de 1 până la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi. Doza zilnică poate fi crescută la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea Panangin după masă.

  Dacă utilizați mai mult Panangin decât trebuie: nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În cazul în care aţi luat o cantitate mai mare de Panangin, concentraţia de potasiu şi magneziu din sânge va creşte şi pot să apară manifestări clinice. Trebuie să încetaţi să luaţi Panangin dacă aţi luat o cantitate mai mare. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecvenţa scaunelor poate creşte.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Panangin

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Panangin comprimate filmate după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC în ambalajul original. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Panangin: substanţele active sunt aspartat de potasiu anhidru şi aspartat de magneziu anhidru. Fiecare comprimat filmat conține aspartat de potasiu anhidru 158mg (sub formă de 166,3mg aspartat de potasiu hemihidrat) şi 140mg aspartat de magneziu anhidru (sub formă de 175mg aspartat de magneziu tetrahidrat). Celelalte componente sunt: nucleu - Povidonă K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E, talc.

  Cum arată Panangin și conținutul ambalajului: Panangin se prezintă sub formă de comprimate filmate, aproape albe, uşor lucioase, aproape fără miros, rotunde, convexe cu suprafaţă aspră pe alocuri.

  Prezentare: cutie x 50 comprimate filmate.

Producător: GEDEON RICHTER
Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat