Produse recent văzute

HIRUDOID GEL X 40 GRAME STADA

22,00 lei

SKU: HIRSAN0010
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Hirudoid 3mg/g gel - condroitin polisulfat

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 14 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Hirudoid 3mg/g gel şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel

  3. Cum să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Hirudoid 3mg/g gel

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Hirudoid 3mg/g gel şi pentru ce se utilizează

  Hirudoid 3mg/g gel este un medicament care reduce umflăturile şi inflamaţiile. Hirudoid 3mg/g gel este utilizat pentru tratamentul topic al contuziilor (traumatismelor) însoţite sau nu de echimoze (hematoame) si flebitelor superficiale (inflamaţii ale venelor) atunci când nu este posibil tratamentul prin compresie.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel

  Nu utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel dacă sunteţi alergic la condroitin polisulfat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
  medicament (enumerate la punctul 6). Nu aplicaţi Hirudoid 3mg/g gel pe răni deschise sau pe piele cu leziuni.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  Vezi punctul "Nu utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel" şi "Reacţii adverse posibile".

  Hirudoid 3mg/g gel împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu sunt cunoscute nici un fel de interacţiuni.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Până în prezent, experienţa în privinţa utilizării topice a condroitinului polisulfat - administrat pe cale
  cutanată la femei gravide sau care alăptează - nu a demonstrat nici un efect dăunător asupra fătului sau sugarului.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu sunt necesare precauţii speciale.

  Hirudoid 3mg/g gel conţine propilenglicolul poate provoca iritaţii cutanate.

  3. Cum să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Mod de administrare: aplicaţi Hirudoid 3mg/g gel pe zona afectată de 2-3 ori pe zi. Aplicaţi uniform Hirudoid 3mg/g gel pe zona afectată şi masaţi uşor până la intrarea în piele. În funcţie de suprafaţa zonei care trebuie tratată, în general este suficientă aplicare a 3-5cm de gel. Doar pentru utilizare cutanată.

  Utilizaţi Hirudoid gel 3mg/g doar pe piele fără leziuni, evitaţi contactul cu ochii sau mucoasele. Ca şi în cazul altor geluri care conţin alcool, nu trebuie să acoperiţi cu bandaje zonele tratate cu Hirudoid 3mg/g gel. Gelul este potrivit şi pentru procedurile fizioterapeutice cum sunt fonoforeza şi iontoforeza. În timpul iontoforezei, Hirudoid 3mg/g geltrebuie aplicat sub catod.

  Durata tratamentului: trebuie să utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel până când simptomele dispar. În cazul contuziilor, tratamentul durează în general până la 10 zile. În cazul flebitelor superficiale, tratamentul durează în general 2-3 săptămâni. Hirudoid 3mg/g gel poate fi utilizat pe perioade îndelungate fără efecte secundare. Totuşi, trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc după 14 zile de tratament regulat sau dacă acestea reapar după încheierea tratamentului.

  Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, dacă aveţi impresia că efectul Hirudoid 3mg/g gel este prea puternic sau prea slab. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: reacţii locale de hipersensibilitate, cum ar fi înroşirea pielii. De obicei, aceste reacţii dispar rapid la întreruperea tratamentului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  5. Cum se păstrează Hirudoid 3mg/g gel

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Hirudoid 3mg/g gel după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe tub. A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC. A se utiliza în 12 luni de la prima deschidere. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Hirudoid 3mg/g gel: substanţa activă este condroitin polisulfat obţinut din cartilaj traheal bovin. 1g gel conţin condroitin polisulfat din cartilaj traheal bovin 3mg, echivalent cu 25000 unităţi (unităţi determinate prin timpul de tromboplastină parţial activată – APTT). Celelalte component sunt: alcool izopropilic, carbamer (acid poliacrilic), propilenglicol, hidroxid de sodiu, apă purificată.

  Cum arată Hirudoid 3mg/g gel şi conţinutul ambalajului: gel omogen, transparent, incolor, cu miros caracteristic.

  Prezentare: tub x 40g.

Producător: HEMOFARM