FERVEX PENTRU ADULTI GRANULE PENTRU SOLUTIE ORALA X 8 PLICURI

17,50 lei

SKU: FERUPS0010
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Fervex “pentru adulţi“ și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Fervex “pentru adulţi“

  3. Cum să utilizați Fervex “pentru adulţi“

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Fervex “pentru adulţi“

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Fervex “pentru adulţi“ și pentru ce se utilizează

  Tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare). Tratamentul cu antibiotice poate fi necesar în cazul apariţiei infecţiilor bacteriene.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Fervex “pentru adulţi“

  Nu utilizați Fervex “pentru adulţi“ :

  - dacă sunteți alergic la paracetamol, fenacetină sau alte antiinflamatoare, feniramină sau alte antihistaminice sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă aveţi un deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază;

  - dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (riscul de efecte nedorite renale poate fi crescut în cazul administrării prelungite de doze mari);

  - dacă aveţi tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară;

  - dacă suferiţi de glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis;

  - dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară;

  - dacă sunteţi în tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) non-selective;

  - dacă suferiţi de litiază renală oxalocalcică (doze mari-1g acid ascorbic pe zi, timp îndelungat);

  - dacă aveţi vârsta sub 15 ani.

  Atenționări și precauții: nu depăşiti dozele indicate şi consultaţi medicul dacă acest lucru s-a întamplat accidental. Dacă apar reacţii alergice, tratamentul va fi întrerupt imediat. Nu folosiţi Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură dacă suferiţi de boli ale rinichilor, fără recomandarea medicului. Este necesară prudenţă în cazul administrării la vârstnici. Nu lăsaţi Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură la vederea și îndemâna copiilor. Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi sau aţi fost în una dintre aceste situaţii.

  Fervex “pentru adulţi“ împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu luaţi Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură împreună cu alte medicamente (de exemplu, barbiturice, carbamazepină, hidantoină, rifampicină, sulfinpirazonă, contraceptive estro-progestative, antifungice, doxorubicină, izoniazidă, mercaptopurină, metotrexat, săruri de aur, barbiturice, primidonă, anticoagulante cumarinice, antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporină, agonişti morfinici, antiacide, cărbune activat, anticolinergice, fenicoli, sultopridă, IMAO, deprimante ale SNC, atropină, fenitoină, deferoxamină) fără să vă consultaţi medicul sau farmacistul. Pentru a evita potenţiale interacţiuni între diferitele medicamente, trebuie ca dumneavoastră să informaţi precis medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi luat sau luaţi şi alte medicamente.

  Fervex “pentru adulţi“ împreună cu alimente, băuturi și alcool: nu consumaţi alcool, medicamente sau alimente ce conţin alcool în timpul tratamentului cu Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Datorită absenţei studiilor pe animale şi la om, riscul este necunoscut. În consecinţă, ca o măsură de precauţie, acest medicament nu trebuie administrat în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare. Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: datorită efectelor adverse pe care le are (de exemplu somnolenţă, sedare, stare confuzională, ameţeală, tulburări de acomodare a vederii, etc.), medicamentul poate influenţa capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.

  Fervex “pentru adulţi“ conține 11,555g de zahăr pe plic, cantitate ce trebuie luată în calcul la consumul zilnic. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. 

  3. Cum să utilizați Fervex “pentru adulţi“

  Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală. Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteți sigur.

  • Adulţi şi adolescenți cu vârsta peste 15 ani: 1 plic Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură de 2-3 ori pe zi. Intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore.

  Dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei <10 ml/min), intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 8 ore. Plicurile se administrează cu o cantitate suficientă de apă rece sau fierbinte.

  Pentru tratamentul stărilor gripale, este preferabilă administrarea acestui medicament cu apă fierbinte, seara, din momentul apariţiei primelor simptome. Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă starea de rău continuă şi după 5 zile de tratament. Medicul dumneavoastră vă va informa cât va dura tratamentul cu Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură. Dacă aveţi impresia că efectul lui Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură este prea puternic sau prea slab întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Dacă utilizați mai mult Fervex “pentru adulţi“ decât trebuie: dacă aţi utilizat mai mult Fervex “pentru adulţi” cu aromă de zmeură decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Dacă uitați să utilizați Fervex “pentru adulţi“ : nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi. Luaţi doza următoare când vă amintiţi şi continuaţi tratamentul. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: sedare, somnolenţă, uscăciunea gurii, tulburări urinare, tulburări de acomodare a vederii (la distanţă), stare confuzională, agitaţie la pacienţii vârstnici, tensiune arterială scăzută la poziţia “stat în picioare”, ameţeală, scăderea memoriei şi capacităţii de concentrare. Rare cazuri de trombocitopenie (scăderea sub nivel normal a unor elemente sanguine-plachete, care au rol în procesul de coagulare a sângelui manifestată prin sângerări neobişnuite şi apariţia de hematoame), anemie hemolitică (scăderea sub nivel normal a unor elemente sanguine - hematii, manifestată prin stare de oboseală şi slăbiciune neobişnuite), agranulocitoză (manifestată prin febră cu sau fără frisoane, ulceraţii sau pete de culoare albă la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceraţii la nivelul faringelui). În cazuri mai rare, mâncărime la nivelul pielii, roşeaţa pielii, urticarie, trebuie oprit tratamentul şi anunţat medicul.

  Raportarea reacțiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti, e-mail: adr@anm.ro.

  5. Cum se păstrează Fervex “pentru adulţi“

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Fervex “pentru adulţi“ : substanţele active sunt paracetamol, acid ascorbic şi maleat de feniramină. Fiecare plic cu granule pentru soluţie orală conţine paracetamol 500mg, acid ascorbic 200mg şi maleat de feniramină 25mg. Celelalte componente sunt: sucroză (zahăr), acid citric anhidru, gumă arabică, zaharină sodică, aromă Antilles (componente principale: maltodextrină și gumă arabică; componente aromatice principale: α-pinen, β-pinen, limonen, γ-terpinen, linalol, neral, α-terpineol, geranial).

  Cum arată Fervex “pentru adulţi“ și conținutul ambalajului: se prezintă sub formă de pulbere granulată de culoare slab roz până la slab bej. După dizolvarea conținutului unui plic într-o cantitate suficientă de apă rece sau fierbinte, rezultă o soluție ușor opalescentă, având culoarea roz.

  Prezentare: cutie x 8 plicuri.

Producător: BRISTOL MYERS SQUIBB
Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat