Produse recent văzute

ESSENTIALE MAX 600MG X 30 CAPSULE

60,00 lei

remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Essentiale MAX 600mg capsule - Fosfolipide esenţiale

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 30 de zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX

  3. Cum să utilizați Essentiale MAX

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Essentiale MAX

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

  Essentiale MAX conţine fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia. Acest medicament este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de către substanţe toxice sau alimentație nesănătoasă (afectarea toxiconutriţională a ficatului) şi în inflamarea cronică a ficatului (hepatită). Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX

  Nu utilizați Essentiale MAX dacă sunteți alergic la fosfatidilcolină (din compoziţia fosfolipidelor esenţiale), preparate din seminţe de soia, arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”.

  Atenționări și precauții: inainte să utilizați Essentiale MAX, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă apar alte simptome a căror cauză nu o cunoaşteţi este important să spuneţi medicului dumneavoastră. Administrarea acestui medicament nu înlocuieşte necesitatea evitării factorilor toxici, care determină afectarea ficatului (de exemplu alcoolul). În hepatitele cronice (inflamaţie cronică a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale din seminţe de soia este justificat numai dacă observaţi că simptomele dumneavoastră sunt ameliorate în cursul tratamentului.

  Utilizare la copii: deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale MAX, acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Essentiale MAX împreună cu alte medicamente: spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Nu este exclusă interacţiunea între Essentiale MAX şi anticoagulante. De aceea, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de anticoagulant.

  Essentiale MAX împreună cu alimente, băuturi și alcool: nu există recomandări speciale. Acest medicament se administrează în timpul mesei.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Preparatele din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomandă utilizarea Essentiale MAX în timpul sarcinii fără supraveghere medicală, precum şi în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Essentiale MAX conține ulei de soia, alcool (etanol) şi ulei de ricin hidrogenat. Acest medicament conţine ulei de soia. Dacă sunteți alergic la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament. Datorită conţinutului în ulei din seminţe de soia acest medicament poate provoca reacţii alergice severe. Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool (etanol), mai puţin de 100mg pe doză (3 capsule pe zi) şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca disconfort la nivelul stomacului şi diaree.

  3. Cum să utilizați Essentiale MAX

  Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

  Doza recomandată este: 

  • Copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg), adolescenţi şi adulţi: 1 capsulă de 3 ori pe zi (1800mg fosfolipide esențiale din seminţe de soia).

  Capsulele de Essentiale MAX se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (preferabil cu un pahar cu apă, 200ml). În general, durata tratamentului este nelimitată. Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Essentiale MAX este prea puternic sau prea slab.

  Dacă utilizați mai mult Essentiale MAX decât trebuie: nu au fost descrise reacţii ale supradozajului sau simptome ale intoxicaţiei cu Essentiale MAX. Totuşi, reacţiile adverse menţionate mai jos pot fi mai grave în cazul în care aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată. În această situaţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

  Dacă uitați să utilizați Essentiale MAX: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la următoarea masă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentul o zi întreagă, reluaţi tratamentul în ziua următoare, cu aceleaşi doze ca de obicei. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: tulburări gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi şi diareea, reacţii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria, prurit (mâncărime la nivelul pielii). Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, în special reacţii alergice (de hipersensibilitate), întrerupeţi administrarea Essentiale MAX şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Essentiale MAX

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Essentiale MAX: substanţa activă este formata din fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia 600mg. Fosfolipidele esenţiale conţin 76% (3-sn-fosfatidil) colină (extractant: etanol 96% (v/v)). Celelalte componente sunt: grăsime solidă (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, alfa-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grăsime solidă (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilină, 4-metoxiacetofenonă, gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

  Cum arată Essentiale MAX și conținutul ambalajului: se prezintă sub formă de capsule tari, de formă oblongă, opace, de culoarea mahonului; conținând o masă omogenă, păstoasă, ce are aspectul mierii de albine.

  Prezentare: cutie x 30 capsule.

Producător: SANOFI-AVENTIS
Clienții care au cumpărat acest produs, au mai cumpărat