Produse recent văzute

BILOBIL 40MG X 60 CAPSULE KRKA

26,00 lei

SKU: BILKRK0024
remove add
Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut.
 • subtitles Descriere completă

  Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

  Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

  Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  In acest prospect gasiti:

  1. Ce este Bilobil si pentru ce se utilizeaza

  2. Inainte sa utilizati Bilobil

  3. Cum sa utilizati Bilobil

  4. Reactii adverse posibile

  5. Cum se pastreaza Bilobil

  6. Informatii suplimentare

  1. CE ESTE BILOBIL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

  Extractul standardizat de Gingko Biloba are un efect relaxant asupra peretilor vasculari, marindu-le elasticitatea si imbunatatind circulatia sangelui, in special, la nivelul vaselor mici.

  Combinatia de substante active continute in extractul uscat obtinut din frunzele de Ginkgo biloba creste toleranta tesuturilor, inclusiv a tesutului cerebral, la ischemie. Aceasta combinatie stimuleaza vasodilatatia, scade viscozitatea sangelui si agregarea plachetara, ducand la un flux crescut de sange prin vasele mici de la nivelul tesuturilor. Extractul obtinut din frunzele de Ginkgo biloba neutralizeaza radicalii liberi si creste activitatea neuroprotectiva.

  Bilobil este recomandat in tratamentul simptomatic al:

  - insuficientei cerebrovasculare usoare pana la moderata (sindromul de dementa din dementa degenerativa primara, dementa vasculara si din formele mixte ale acestora), cu urmatoarele simptome: deficit de memorie, tulburari de concentrare, stare emotionala depresiva;

  - deficitului patologic cognitiv la pacientii varstnici;

  - tulburarilor neurosenzoriale de origine vasculara (hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij);

  - bolii arteriale periferice ocluzive (claudicatie intermitenta (stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare), sindrom Raynaud, acrocianoza si sindrom postflebitic);

  - tulburarilor de origine vasculara ale acuitatii vizuale si campului vizual.

  2. INAINTE SA UTILIZATI BILOBIL

  Nu utilizati Bilobil: daca sunteti alergic (hipersensibil) la Ginkgo biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

  Aveti grija deosebita cand utilizati Bilobil: in cazul in care apar reactii alergice, trebuie intrerupta administrarea medicamentului.

  Pacientii cu istoric de convulsii trebuie sa evite utilizarea extractului de ginkgo. Datorita unui posibil efect asupra coagularii sanguine, nu este recomandata utilizarea Bilobil inaintea unei interventii chirurgicale sau la pacienti cu factori de risc pentru hemoragie intracraniana.

  Utilizarea altor medicamente: va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

  Bilobil capsule nu este recomandat daca pacientul face tratament regulat cu acid acetilsalicilic, antiagregante plachetare sau anticoagulante. Utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate creste riscul de sangerare, datorita prelungirii timpului de coagulare.

  Daca Bilobil este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scadea, iar riscul de convulsii creste.

  Sarcina si alaptarea: adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu se cunosc reactiile adverse ale extractului de Ginkgo biloba asupra fatului. Datorita datelor insuficiente, utilizarea medicamentului nu este recomandata in cazul gravidelor sau femeilor care alapteaza.

  Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bilobil nu afecteaza capacitatea de a conduce autovehicule si de a folosi utilaje.

  Informatii importante privind unele componente ale Bilobil: Bilobil 40mg contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Colorantul azorubina (E 122) poate provoca reactii alergice.

  3. CUM SA UTILIZATI BILOBIL

  Utilizati intotdeauna Bilobil exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  Bilobil 40mg se administreaza pe cale orala, dupa masa, cu apa.

  • Adulti (inclusiv varstnici): doza zilnica recomandata este de o capsula Bilobil 40mg (40mg extract uscat de Gingko Biloba) de 3 ori pe zi.

  • Tulburarile de origine vasculara ale acuitatii vizuale si campului vizual: doza recomandata este de 1 capsula Bilobil 40mg, de 3 ori pe zi.

  • Copii cu varsta sub 12 ani: medicamentul nu este recomandat datorita datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea; in plus, la acesta grupa de varsta, nu exista indicatie de tratament.

  Tratamentul trebuie continuat pentru cel putin 12 saptamani. Primele rezultate se pot observa dupa aproximativ 4 saptamani de tratament.

  Dupa tratamentul de baza, continuarea tratamentului si dozele vor fi stabilite in functie de particularitatile fiecarui caz.

  Daca utilizati mai mult decat trebuie din Bilobil: pot apare simptome gastrointestinale, incapacitate de concentrare si cefalee.

  Daca uitati sa utilizati Bilobil: daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

  Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  4. REACTII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Bilobil poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

  Rar pot sa apara tulburari gastro-intestinale, dureri de cap si reactii de hipersensibilitate cutanata sau sistemica, contractii musculare, crampe musculare.

  Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  5. CUM SE PASTREAZA BILOBIL

  Nu utilizati Bilobil dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

  A se pastra la temperaturi sub 25ºC.

  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. INFORMATII SUPLIMENTARE

  Ce contine Bilobil: substanta activa este extract uscat din frunza de Gingko Biloba. Fiecare capsula contine extract uscat din frunza de Gingko Biloba (35-67:1) [standardizat in glicozide ginkgoflavonice min. 9,6mg si terpene lactonice (ginkgolide si bilobalide) 2,4mg] 40mg. Celelalte componente sunt: continutul capsulei: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; capsula: dioxid de titan (E 171), indigotina (E 132), azorubina (E 122), oxid rosu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172), gelatina.

  Cum arata Bilobil si continutul ambalajului: Bilobil se prezinta sub forma de capsule de culoare brun-ciocolatie, continand o pulbere brun-deschis pana la brun inchis, cu particule vizibile mai inchise la culoare.

  Prezentare: cutie x 60 capsule.

   

Producător: KRKA